Дом за хора с физически увреждания Стара Загора
Дом за хора с физически увреждания Стара Загора / ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3
Пакетирани храни и предпазни средства срещу коронавируса
Безконтактни диспенсъри за дезинфектант, препарати за дезинфекция на ръце и повърхности, както и предпазни шлемове дариха на Дома за хора с физически увреждания в Стара Загора ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Безвъзмездната помощ ще повиши безопасността на пребиваващите в институцията в сложната епидемична обстановка.
 
Настанените в Дома ще имат достъп и до над 1.5 тона опаковани хранителни продукти – боб, леща, ориз, брашно, захар, макарони, олио, рибени консерви, месо и компоти.
 
„За голямо съжаление, епидемията от COVID-19 все още не е отминала. В момента обществото и най-уязвимите групи хора в него се нуждаят от протегнатата ръка на бизнеса, която да осигури повече сигурност и подкрепа във времена на изпитание за всички ни. Една от основните ни цели е била винаги да търсим решения за проблемите на местните общности и нуждаещите се. Ще продължим да правим това и занапред“, коментира Надя Синигерска-Бохорова, Мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.
 
Домът за хора с увреждания в Стара Загора съществува от 1976 г. и е най-голямата институция с подобна дейност на територията на Балканския полуостров. Той има капацитет за настаняване на повече от 200 души, като ежегодно осигурява над 13% от услугите за хора с увреждания на територията на страната.
 
В момента в него са настанени 195 души на различна възраст, които ежедневно имат достъп до единствения по рода си рехабилитационен център, който се помещава в самата сграда и разполага с условия за медицинска гимнастика, физио и механотерапия.
 
Миналата година „КонтурГлобал“ обнови и оборудва с най-съвременна терапевтична апаратура залата за механотерапия в Дома.