Гигантът „Бош”  и компанията „Феникс солар” проявяват интерес към Казанлък
Гигантът „Бош” и компанията „Феникс солар” проявяват интерес към Казанлък / БГНЕС, архив

Представители на немския гигант „Бош", на компанията за фотоволтаични системи „Феникс солар" и българо-немското дружество „Би Си Ай" ООД, което изгражда фотоволтаичния парк в землищата на трите казанлъшки села Голямо Дряново, Черганово и Ясеново, се срещнаха с кмета на Казанлък Галина Стоянова.

Тя представи община Казанлък, като подчерта даденостите на града и населените места - доброто географско разположение и природните забележителности, минералните извори, културно-историческто наследство, добрите възможности за работа по проекти за въвеждане на енергоспестяващи мерки на сгради и улично осветление, работата по екопроекти като възможността за рециклиране на отпадъците и др.
Представители на немския гигант „Бош" оцениха високо потенциала на община Казанлък .

Гостите акцентираха върху работата по инвестиционния проект за изграждане на фотоволтаичната централа на територията на общината и подчертаха, че това наистина е най-голямата инвестиция в региона за 100 млн. евро. Недко Младенов от „Би Си Ай" ООД увери, че работата по проекта напредва и на площадка Голямо Дряново в момента се работи много активно. Немската компания „Бош" ще доставя част от елементите за фотоволтаичната централа.

Представителите и на двете компании изразиха мнение, че са имали възможност да опознаят Казанлък и общината и се надяват на партньорство не само по този проект, но и по други проекти занапред. Те високо оценяват наличието на сериозен ресурс от много добри специалисти в областта на машиностроенето и хидравликата, с които Казанлък разполага. Гостите дадоха висока оценка на Казанлък и региона и като възможности за туризъм и заявиха интерес към предстоящите празници в Долината на розите и тракийските царе - Фестивала на розата и Дните на тракийската култура.