Фотоалбум представя България от птичи поглед
Фотоалбум представя България от птичи поглед / Областна управа Стара загора

"България от птичи поглед" - така е озаглавен последният фотоалбум на един от най-уважаваните български фотографи Александър Иванов. Предната вечер той представи в Стара Загора 222 уникални снимки на България, направени от въздуха.

Гледките са от природните красоти на Пирин планина, Джендема, Черно море и Странджа, до отпечатъците от човешката дейност като Кремиковци, Черното езеро в комплекса „Марица Изток" и димящите комини на термоцентралите. Снимам природата от 30 години, но продължава да ме вълнува, признава авторът, като добавя, че за него фотографията не е само технически умения, а преди всичко емоция и чувство.

По покана на автора на представянето присъстваха областният управител Йордан и заместникът му Галина Стоянова. Николов поздрави сърдечно казанлъшкия фотограф и сподели, че като негов почитател с гордост е подарил фотоалбума "България от птичи поглед" на един евродепутат, двама министри и двама вицепремиери от българското правителство. Той обеща, че ще направи всичко възможно изложба с аерофотоси на Александър Иванов да бъде показана в Брюксел, защото „България е златен къс природа и всички трябва да знаят това".