Двадесет и три подписани договора по европроекти чрез МИГ Гълъбово 2011
Двадесет и три подписани договора по европроекти чрез МИГ Гълъбово 2011 / община Гълъбово

През месец октомври са подписани договори по европейски проекти чрез „МИГ Гълъбово 2011” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на кандидати с проектни предложения по мярка 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия” и мярка 331 „Обучение и информация за икономическите субекти, които работят в областите, обхванати от ос 3 на ПРСР”.

Така подписаните договори станаха двадесет и три. Те са в изпълнение на Стратегията за местно развитие, която екипът на МИГ Гълъбово 2011 прилага и изпълнява. Договорите бяха подписани в Държавен фонд „Земеделие” – Областна разплащателна агенция  гр. Стара Загора.

Екипът на Сдружението очаква в най-скоро време да бъдат сключени още 8 договора с одобрени от СНЦ „МИГ  Гълъбово 2011” кандидати.

Сдружението осъществява дейност в обществена полза, чрез прилагане на подхода „Лидер" в рамките на ос 4 от Програмата за развитие на селските райони и изпълнение на стратегията за местно развитие на община Гълъбово.

Кандидатите, кандидатствали да получат безвъзмездна финансова помощ са читалищата в община Гълъбово, земеделски производители, новосъздадени микро предприятия или обучители, чрез които ще се провеждат безплатни семинари.

Дейностите, които извършва Сдружението са:
Информиране
Консултиране - предоставяне на експертна и техническа помощ
Организиране на заседания на комисията за избор на проекти
Сключване на договори с одобрение на кандидати за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.
Осъществяване на наблюдение и контрол по изпълнение на проекта. Посещение на място.