Драма на Трейс Арена в края на мача
Драма на Трейс Арена в края на мача / ФК Верея

Истинска драма сътвориха ФК Верея и Ботев /Гълъбово/, след като си размениха по един гол в продължението на мача, който завърши 1:1. Първо гостите откриха чрез Иванов и буквално секунди преди последния съдийски сигнал Стефанов изравни.

ФК Верея и Ботев Гълъбово се хвърлиха в битка още при първия съдийски сигнал в регионалното дерби от 19-я кръг на Б група. Домакините още при първата си атака отправиха удара чрез Оливие Харуна от границата на наказателното поле, но вратаря Радев улови топката. В началните минути старозагорци бяха по-активни и в11-тата минута Георги Стефанов от корнер отправи удар с глава, но стражът на Ботев улови топката. В ответната атака гостите отправиха първия си удар, но Данчев се намеси и изби топката в ъглов удар. В 23-тата минута Якуб Идризов от домакините опита изненадващ удар от 20 метра, но топката мина край вратата на гостите.

След почивката старозагорския тим заигра по-силно и в 53-тата мин Джунейт Яшар от фаул можеше да открие, но топката след негов удар се чукна в страничната греда и излезе в аут. Малко по-късно Георги Стефанов стреля от фаул но коженото кълбо профуча край вратата на Ботев. В 60-тата мин защитника Петко Ганев се беше включил напред и отправи удар с глава. Ботев също имаха добро положение в 71-вата мин когато защитника Янко Вълканов след разбъркване стреля към вратата на Верея но топката бе избита почти от голлинията. Драмата на Трейс Арена настъпи в заключителните минути. Първо защитникът на Верея Джунейт Али получи червен картон заради нарушение срещу Милен Желев. Минути по-късно резервата на Ботев Реджеб Халил също му беше показан червен картон за фал срещу Петко Ганев. В 90+2 Ботев откри резултата след като Емил Иванов се възползва от грешка на вратаря Данчев, отне му топката и на празна врата се разписа. Но в ответната атака старозагорския тим изравни. След центриране на топката в наказателното поле Георги Стефанов се възползва от грешка в защитата на Ботев и от 7-8 м успя да изравни 1:1.