Домът на незабравките навърши 35 години
Домът на незабравките навърши 35 години / На Коледа малките незабравки зарадваха общинарите

Навършват се 35 години от основаването на Дом за деца лишени от родителски грижи „Незабравка" в Стара Загора. По този повод във фоайето на Община Стара Загора бе открита традиционната годишна изложба-базар „С нашите ръчички - радост за всички!".

Директорът на дома Радина Стоянова пожела на малчуганите да бъдат много весели, щастливи и умни деца. Това, което децата демонстрират, много ме зарадва, защото е изключително като постижение, имайки предвид условията при които се отглеждат, каза зам.-кметът Иванка Сотирова в приветствието си към домакините и гостите на тържеството.

Утре от 10 часа ще бъде отслужен водосвет за здраве в дома, а от 11.30 часа ще започнат спортни игри „Големи и малки заедно" в Парк „Самарско знаме". В тях ще участват доброволци от „Млади лидери в подкрепа на социалната интеграция на децата от домовете", ГПЧЕ „Р. Ролан", ОУ „Железник", студенти от специалностите „Социална педагогика" и „Социални дейности" от Тракийски университет.

На 31 май от 17 часа в Кукления театър ще се проведе благотворителен концерт „Светлина за всички" на ДДЛРГ „Незабравка" и Хайгашод Агасян.

Програмата се реализира със съдействието на Община Стара Загора, Обединен дарителски фонд и доброволци.