БМЧК
БМЧК / netinfo
Работят по проект на Младежка банка
Доброволците от БМЧК в Стара Загора откриха новия сезон с демонстрации по първа долекарска помощ. След успешните участия при отбелязването на Деня без жертви по пътищата и в кукления фестивал „ПИЕРО”, младежите се включиха в състезанието Пътен полицай на годината.
 
Младите хора се захванаха и с реализация по проекта им за първа долекарска помощ, финансиран от Младежка банка, като целта е да достигнат до колкото се може повече ученици. Предвидено е децата, пред които се представят демонстрациите, да са в 5-6 клас, а засега доброволците се посетили ПМГ "Гео Милев".
 
Безброй са случаите, когато първата помощ наистина е животоспасяваща, а в училищата все още няма отделени часове за това, коментират младите червенокръстци. По думите им, не са малко и възрастни хора, които нямат познания за това как да реагират при спешни случаи. Единственото положително според доброволците е, че  интересът расте, увеличава се и броят на хората, които искат да научат повече за долекарската помощ.
 
Младите старозагорски червенокръстци ще продължават с дейността си и се надяват посланието им да достигне до по-голям кръг от хора-деца, подрастващи и възрастни, защото, когато някой подава ръка, отсрещната страна трябва да приеме помощта.