Директорът на Института по розата е загинала при катастрофата на „Тракия“
Директорът на Института по розата е загинала при катастрофата на „Тракия“ / Интернет

Временно изпълняващата длъжността директор на Института по розата и етерично маслените култури в Казанлък, проф. Лилия Кръстева е една от загиналите в тежката катастрофа на АМ „Тракия" днес. Това потвърдиха за Дарик, нейни бивши колеги.

Проф. Кръстева е пътувала тази сутрин от Пловдив към работното си място в Казанлък.

Лилия Кръстева пое след скандал единствения на Балканите, Институт по розата. Повече от 2 месеца, научните работници и персонал протестираха в Института срещу назначаването за временен директор Недко Недков. Недоволни от развоя на събитията, те подадоха оставки.

Министърът на земеделието, проф. Димитър Греков, назначи през декември 2013 г. проф. Лилия Кръстева за временен шеф до провеждането на конкурс за нов директор.

Той трябваше да се проведе през февруари, но се провали. Преди два дни, министър Греков се срещна с проф. Лидия Кръстева, целия екип на Института по розата и кмета на Казанлък, Галина Стоянова, за да изгладят противоречията си по темата с назначенията.

Припомняме, че рано тази сутрин при верижни катастрофи на автомагистрала "Тракия" загинаха двама души, а други 15 бяха ранени.Сигналът за тежкия инцидент е подаден към 6.30 часа, като първоначално е съобщено за верижна катастрофа между 8 автомобила до пътен възел Войводиново в посока Бургас. От другата страна, при Чекерица, в посока София са катастрофирали други 13 автомобила, при което са ранени още четирима души.