Десните кандидат-съветници: Високи доходи за казанлъчани, прозрачна власт
Десните кандидат-съветници: Високи доходи за казанлъчани, прозрачна власт / netinfo

29 кандидати за общински съветници представи пред казанлъшката общественост коалиция “Обединена десница”, в която са общинските структури на партиите СДС, ДСБ, ЗНС, ССД и ДП.

Водач на листата е кандидатът за кмет на Десницата -37 годишният инженер и собственик на печатна база Иван Лапчев.

Втори в листата е лидерът на СДС в Казанлък инж. Николай Александров, трети –лидерът на ДСБ- Сашо Бакърджиев.

Останалите местаса за Теодор Митев- бивш председател на Общинския съвет на Казанлък, бизнесменът Ради Дончев, екологът Кольо Колев.

Сред кандидатите за съветници на Обединената десница са и бившият заместник-областен управител на Стара Загора Петър Рахманлиев, известният кардиолог д-р Лиляна Попова, главният експерт в РЗОК Владимир Русев, розопроизводителят Стоян Методиев, икономистът и фейлетонист Румен Сомов , казанлъшкият художник Румен Петков, фермерът Иван Марков и други.

Няколко са основите цели, които ще остояват в казанлъшкия местен парламент кандидатите за съветници от Обединената десница.:

Високи доходи за казанлъчани, намаляване на местните данъци и такси и гарантирано и пълноценно усвояване на средства от европейските фондове, пълна подкрепа за малкия и среден бизнес в района, подобряване на инфраструктурата на града и населените места, прозрачност в процедурите за обществени поръчки, модерна социална политика.

Специален акцент в предизборната им програма са екопроблемите, основен сред които е пълното и гарантирано решаване на проблема с паркирането в централната част на града, чисти паркове и градини. Представителите на образованието в листата с кандидати за съветници са категорични, че на казанлъшките младежи липсват достатъчно качествени места за спорт, затова ще настояват местната власт да съдаде нови и модерни спортни съоръжения, както и да се подобри материалната база в училищата, особено в населените места край Казанлък.

“Младите могат!” е предизборното послание към казанлъчани на кандидатите за съветници от Обединената десница.

В изборната бюлетина те ще са под номер 7.