Дарителска кампания събира мебели за помощното училище

Дарителска кампания събира мебели за помощното училище
Дарителска кампания събира мебели за помощното училище / Dariknews.bg, архив

Помощно училище „Любен Каравелов" в Стара Загора се нуждае от обзавеждане. През лятото е направен ремонт, но помещенията не са оборудвани. В социалната мрежа вече започна дарителска кампания за събиране на мебели. Причината е, че според новия образователен закон учебното заведение трябва да се преобразува в Център за специална образователна подкрепа. Средства обаче няма.

„Според новия закон, за да бъдем такъв Център се изискват специализирани кабинети по кинезитерапия, арт-терапия, психомоторика, стая за аутисти и стая за отдих. Със средства от дарители успяхме да обособим кабинетите. В тях обаче няма мебели и апаратура", разказа пред Дарик директорът на учебното заведение Еленка Иванова.

Тя допълни, че в специализираните сайтове всичко е много скъпо, но стари мебели могат да бъдат пригодени за нуждите на децата.

В момента в учебното заведение се обучават 97 деца. Ако през месец май комисията реши, че училището не може да бъде Център за специална образователна подкрепа, те ще бъдат разпределени в останалите учебни заведения.

Училището има нужда от бюра, маси и столове, дивани.