/ Община Стара Загора
Четири спортни събития предлага на жителите и гостите си Стара Загора през следващите няколко дни, съобщиха от Общината.

От 20 октомври в града пристигат отбори за Балканиада по футбол за ветерани. Началото на шампионата е в събота, от 9:00 часа на стадион „Локомотив“.

С флашмоб старозагорски ученици напомнят, че на пътя животът е с предимство

За девета поредна година под липите се събират любители и майстори на Цар футбол. В тазгодишното издание на Балканиадата се очакват 200 участника, както и гости от Кипър, Корфу, Ниш и Бурса.

Събитието продължава и в петък. На 21 октомври започват и други три турнира. Шампионат по минифутбол за хора с нарушение в слуха очаква публика през почивните дни на игрищата зад Централна поща.

Около 70 участници ще премерят умения на терена. Организатори са Спортен клуб на Глухите, Спортна федерация на глухите в България и Община Стара Загора.

В същия ден, от 9:00 часа, е началото на двудневния Международен турнир  „Руси Русев“. Плувците ще се състезават в Общинския плувен басейн на 25 м. Той се организира от Спортен клуб по плуване „Траяна“ с подкрепата на Община Стара Загора. Състезанието е в памет на дългогодишния треньор и деятел на плуването.

В събота, от 10.00 часа, среща на тепиха в зала УСШ си дават момчета, юноши и девойки - младша възраст за осемнадесетото издание на турнира „Недьо Ранчев“, посветен на създателя на спортовете джудо и самбо в Стара Загора инж. Недьо Ранчев.

Над 20 клуба ще вземат участие в схватките, като се очаква и международно присъствие. Главен съдия ще бъде Димо Неделчев - директор на Спортно училище „Тодор Каблешков“.