Чакат справки за детските площадки
Чакат справки за детските площадки / netinfo

Състоянието на детските площадки в региона е добро и не може да се каже, че е тревожно. Такъв е изводът, който се налага след като кметове на населените места в региона изпратиха справки до Областна администрация с анализ на състоянието на площадките за забавления на малчугани.

До справките се стигна след заповед на Областния управител Мария Нейкова. Според документа кметовете трябваше да проверят състоянието на отводнителните шахти от канализационната система в населените места и тяхната изправност. Необходимо бе още и да бъде извършена проверка на детските площадки в населените места и на изправността на съоръженията за игра на децата. Срокът за проверките бе до 6 юни.

От изпратените данни става ясно, че като цяло състоянието на площадките в населените места в областта е добро, обясни пред Дарик заместник-областният управител Данчо Данев, който уточни, че все още в Областна администрация не са представени справки от общините Казанлък и Стара Загора.

Прави впечатление, че гражданите напоследък проявяват голяма загриженост за състоянието на детските площадки, на места те сами са изградили места за отдих за децата, коментира заместник-областният управител.