/ dariknews.archive
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800/ 15- 37, от 12 до 15 февруари са подадени близо 130 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 40.

За бездомни и агресивни кучета са постъпили 6 обаждания от граждани, на които са реагирали екипи на Общинския приют за безстопанствени животни. В приюта е прибрано куче, порода „Питбул“, заловено на 211 км. на магистрала „Тракия“.

През изминалите дни е сигнализирано и за компрометирана част от оградата на СУ „Иван Вазов“, информацията е подадена към Отдел „Образование“ на Община Стара Загора, както и към директора на гимназията. Районът е бил обезопасен и се очаква отремонтиране.

Служители на охранителна фирма са заловили 3 малолетни лица, извършители на сеч в общинска гора, по пътя за кв. „Дъбрава“. На майка им е съставен Акт за установяване на административно нарушение от екип на Звено „Контрол на обществен ред“.

Екип на Звено „Озеленяване и комунални дейности“ е прибрал дървесината. На празничния 14 февруари, сигналите за силна музика от заведения са 5. Съставен е Акт за установяване на административно нарушение на техническия ръководител на строителен обект, с адрес ул. „Генерал Столетов“ №36, за вдигане на шум.

На Горещия телефон е сигнализирано още и за мъж, на видима възраст около 30 години, който е стоял седнал на ЖП релсите. Информацията е предадена към дежурен екип на ОД на МВР. След проверка не е намерено лицето.

Младежи с велосипеди са показали агресивно поведение на Античния форум „Августа Траяна“ на 15 февруари. Граждани са информирали и за липса на улично осветление в няколко части на града, както и за замърсено междублоково пространство в района на ул. „Майор Кавалджиев“ №170.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.