/ Darinews.bg
инцидент
97104
инцидент
  • инцидент
60-годишна жена и малкото й внуче се разминаха на косъм от тежък пътен инцидент в Стара Загора. Бабата е в шок от преживяното, а притеснението й се засилва от факта, че изживява кошмара за пореден път и то на едно и също място.

Жена се бори за живота си след удар на пешеходна пътека

Около 11:00 часа, Стефка Вощанска и 2-годишната й внучка се прибират от разходка от Станционната градинка, в посока центъра. На кръстовището на бул. „Гурко” и „Руски” нямало коли и жената спокойно пресича на пешеходната пътека, бутайки количката с детето. По средата на улицата, буквално в краката й, забива спирачки кола, която прави ляв завой от „Руски” по „Гурко”.

„Всичко се случи за стотни от секундата. Шофьорът или гледаше в западна посока за движение по „Гурко”, или се беше залисал в нещо, но при завоя не ни видя и заби спирачки на сантиметри от мен и количката с детето.

Изпитах невероятен ужас, замръзнах на място и не знаех какво да направя. Водачът също се изплаши, защото осъзна тежестта на ситуацията и евентуалния фатален край. Извини ми се, но това не може да заличи кошмара и страха, който изпитах преди всичко за живота на внучката ми.

Кола блъсна майка с дете на пешеходна пътека

В подобни ситуации на това кръстовище попадам за пореден път, вече им изпуснах бройката. Била съм и свидетел на пътни произшествия с пешеходци, преди всичко с възрастни хора, които се придвижват по-бавно, както и на майки с колички. Мястото е изключително натоварено и оживено, а няма толерантност от страна на шофьорите”.

Разказът на жената чуйте в прикачения звуков файл.

Стефка Вощанска настоява на възловото кръстовище да се постави светофар. "Това ще донесе сигурност за пешеходците и ще дисциплинира поне малко водачите", убедена е тя.