крадец насилие кражба
крадец насилие кражба / iStock/Getty Images
5 деца ограбиха по време на почивните дни в Стара Загора, съобщиха от полицията.
 
На 23 септември в 17.40 ч., във Второ РУ - Стара Загора е получено съобщение за извършен грабеж на територията на летен театър, разположен в парк "Аязмото" в Стара Загора.
 
На място е установено, че малко по-рано на същата дата, непознат мъж, след като е използвал сила и заплаха, е отнел от 17-годишно момиче и 17-годишно момче сумата от 60 лв.
 
На 21 септември в 14.30 часа, във Второ РУ - Стара Загора се е явила 41-годишна жена, която завила, че малко по-рано същия ден, в Стара Загора, в гориста местност в близост до тръбата на преминаващ през кв. "Трите чучура" канал, 13-годишният ѝ син и две други момчета, на 14 г. и на 15 г., са били ограбени от непознат за тях мъж, който, използвайки сила и заплаха, им е отнел сумата от 15,50 лв.
 
Откриха мъжа, който открадна телефон от 11-годишно момиче, съобщиха още от пресцентъра на полицията.
 
На 9 септември  в ОДМВР - Стара Загора е отразен грабеж, при който на стълбите до музей „Неолитни жилища“, неизвестно лице, след употреба на сила, е отнело мобилен телефон от 11-годишно момиче.
 
В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – 19-годишен мъж от Казанлък. С постановление на РП – Стара Загора на същия е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа.