От началото на годината, премахнатите стари автомобили са над 200
От началото на годината, премахнатите стари автомобили са над 200 / netinfo
21 автомобила, излезли от употреба, са принудително премахнати през 2018 година от междублокови пространства и общински паркинги в Стара Загора. Колите са открити след десетки сигнали на гражданите, както и при обход на инспекторите, отговарящи за спазването на Наредбата за управление на отпадъците и за опазване на чистотата на територията на общината.

Включването на МПС в процедурата по доброволно или принудително преместване от държавна или общинска собственост включва връчване на предписание на собственика, след което започва да тече 14-дневен срок, в който е редно автомобилът да бъде премахнат. Според нормативната уредба – преместването му на друга локация, освен частен имот или специализирана площадка за разкомплектоване, не спира вече стартиралата процедура.

От общо 244 протокола за техническо състояние, съставени по Наредбата, за 2018 година - 158 от описаните МПС са доброволно преместени. 46 броя са Актовете за установяване на административно нарушение, съставени заради неизпълнение на съставеното предписание.

Сигнали за излезли от употреба автомобили може да бъде подадена на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37.