Жители от Дружба внесоха подписка до СО, искат подходящ градски транспорт
Жители от Дружба внесоха подписка до СО, искат подходящ градски транспорт / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Жители от Дружба внесоха подписка до СО с искане за подходящ градски транспорт
56990
Жители от Дружба внесоха подписка до СО с искане за подходящ градски транспорт
  • Жители от Дружба внесоха подписка до СО с искане за подходящ градски транспорт

Жители на столичния квартал "Дружба" внесоха подписка до Столичната община, в която настояват за осигуряване на подходящ градски транспорт, довеждащ до метрото, както и за промяна в маршрута на автобус с номер 404, който върви от Дружба 2 до Централната гара, но не минава през Дружба 1.

"При нас прекараха метрото. Пуснаха автобус с номер 114, но той не ни върши работа, защото минава покрай комплекса, друго е ако минава през комплекса. Освен това ние нямаме и пряк превоз до Централна гара. Има един автобус 404, който отива до гарата, но и той минава покрай комплекса. Аз живея в Дружба 1, трябва да сменя два автобуса, за да стигна до гарата", каза за Дарик Иванка Вълкова.

Общинският съветник от БСП Борис Цветков заяви, че жителите на квартала искат да се промени автобус 404, който свързва Дружба 2 с гарата, но не минава през Дружба 1. "Отклонен е маршрутът през едни ливади и няма как хората с торбите от и за гарата да го ползват. Не удължаваме маршрута, т.е. нито лев повече това няма да струва на общината. Превозвачът е съгласен", обясни Цветков.

"Другото, което искаме, са велоалеи по "Обиколна" и Цариградско шосе, за да могат в такова хубаво време, както и през зимата, когато има хубави дни, хората от Дружба да се придвижват с колело до метрото и после да ползват метрото - но нямат нито къде да си оставят велосипедите, нито как да стигнат. Има опасност да ги удари някоя кола", каза още общинският съветник от БСП.

Жители от Дружба внесоха подписка до СО искат подходящ градски транспорт
netinfo