/ Столичен общински съвет
Любимото ѝ лакомство са сурови яйца
Женският ягуар Крейзи, която вече е на 17 години, премина цялостен ветеринарно-медицински преглед, който бе проведен от ветеринарните лекари от зоопарка и специалистите от Централната ветеринарна клиника, съобщиха от столичния зоопарк.

Столичният зоопарк преминава към зимно работно време

Животното бе упоено, за да може да бъде обстойно прегледано, взета й беше кръв за изследвания, бяха изрязани ноктите и прегледани зъбите й. Наложи се да й бъде направена и кратка хирургическа интервенция на лакътя за отстраняване на абсцес.

Ягуарът Крейзи беше претеглена и се оказа че теглото й е в норма - тежи 67 килограма. Сега красавицата вече е в своите заграждения в Софийския зоопарк в добро здраве, въпреки своята напреднала възраст.

Крейзи е родена през 2005 г. в Ловешкия зоопарк и от 2006 г. е под грижите на гледачите и ветеринарните лекари на Зоологическа градина-София. Въпреки напредналата си възраст,

Лъвът Славчо премина пълен профилактичен преглед в София (СНИМКИ)

Тя е енергична и често си играе със своя партньор Наварино, който е две години по-млад от нея. Любимото й лакомство са сурови яйца.

Зоопаркът участва в 8 програми за застрашени видове на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите, като една от тях е именно за опазване на ягуарите.