"Засилени проверки за спазване на мерките срещу разпространението на COVID-19 се извършват в градския транспорт", съобщи директорът на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев.

Фандъкова: София е в Етап 2 от новия План, училищата остават отворени

Съвместни екипи от ЦГМ и Общинска полиция проверяват пътниците за носене на маски. В пиковите часове тази сутрин между 7:00 и 9:00 часа са проверени пътниците в 38 превозни средства по автобусни линия 90 и 79 и трамваите от 22 линия. 

Съставен е един акт на гражданин по Закона за здравето за неносене на маска. Проверките ще продължат и в следващите дни.

Припомняме, че столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че София вече е в Етап 2 от новия План за справяне с COVID-19. Броят на леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в София ще бъде увеличен с около 10% през тази седмица.

Официално: Публикуваха Националния план за справяне с COVID-19

"Това е една от мерките, които обсъдихме по време на общинския щаб заедно с директора на столичната РЗИ д-р Пенчев", обясни кметът. По думите ѝ съгласно новия противоепидемичен план София се намира на Етап 2, като в него се отчита както процентът на заетите интензивни легла, така и броят заболели, отчетеният ръст и регистрираната заболеваемост в организирани колективи.