/ ThinkStock/Getty Images
Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняем на 16 години, за извършен грабеж, съобщиха от обвинението.

Той е обвинен в това, че за времето от около 04:30 часа на 2 ноември до около 03:15 часа на 5 декември в София, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, сам и в съучастие с неустановено лице, е отнел чужди движими вещи - парични суми в общ размер на 1 600 лева, от владението на различни граждани, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване.

Намушкаха момиче при опит за грабеж в Старозагорско

На 2 ноември, около 04:30 часа от магазин на ул. „Станислав Доспевски“, София, обвиняемият отнел сумата от 700 лева, собственост на „Д.М.П“ ЕООД, от владението на Б. П., с намерение противозаконно да я присвои, като употребил за това сила и заплашване.

Обвиняемият опрял нож в тялото, обръщайки се заплашително към нея с думите: „Давай парите, давай парите!“. На 5 декември, около 03:15 часа от горепосочения магазин, той в съучастие с неустановено лице, отнел сумата от 900 лева, собственост на „Д.М.П“ ЕООД, от владението на Л. В., с намерение противозаконно да я присвои, като употребил за това сила и заплашване.

Той и неустановеното лице нанесли удари с ръце по тялото и главата на Л. В., докато неустановеното лице опирало нож в различни части на тялото на пострадалия, като през цялото време двамата викали заплашително: „Това е обир, дай парите, дай парите!“.

Престъплението, за което Т. Й. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода. Предвид високата обществена опасност на деянието, днес прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.