Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов
Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов / БГНЕС, архив
Вандалите стреляли по трамвая с въздушна пушка или прашка, подозира полицията
99013
Вандалите стреляли по трамвая с въздушна пушка или прашка, подозира полицията
  • Вандалите стреляли по трамвая с въздушна пушка или прашка, подозира полицията
Вандали изпочупиха стъклата на трамвай в София в сряда вечерта. От Столичната дирекция на вътрешните работи обясниха, че по превозното средство не е стреляно с огнестрелно оръжие, а вероятно е използвана прашка или въздушна пушка. Зам.-директорът на "Столичен елекстротранспорт" инж. Иво Василев каза пред Дарик, че стойността на счупените стъкла е около 4000 лева. С подобни щети са и два автобуса, които също са нападнати от вандали. Извършителите не са задържани и до момента.

Стрелбата по трамвай номер 7 е станала снощи до спирка „Хан Кубрат” в столичния квартал „Триъгълника”. Шефът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов обясни, че за щастие няма пострадали, но са счупени няколко прозореца на мотрисите. Иванов допълни, че по трамвая не е стреляно с огнестрелно оръжие. Освен този трамвай, са счупени стъклата на два автобуса. "Най-вероятно, без да съм категоричен, става въпрос за вандалска проява. При първоначалния оглед, който е направен снощи, няма открити проектили и пробиви в стъклата. Дали става въпрос за въздушна пушка или прашка, това колегите ще го установят", каза Иванов. Той отново подчерта, че с категоричност е установено, че не е използвано огнестрелно оръжие.

Неизвестен стреля по трамвай №7 в София, няма пострадали

Зам.-директорът на "Столичен елекстротранспорт" инж. Иво Василев каза пред Дарик, че нанесените материални щети върху трамвая са на стойност около 4000 лева. "На практика имаме четири счупени стъкла, от които три странични и едно задно, като всяко едно от тях струва от порядъка на около 1000 лева. Не включвам труда на работниците, които подменят стъклата. Така че четири стъкла са около 4000 лева. По-лошото е, че това са ни последните стъкла. Оттам нататък ще трябва да поръчваме в Полша допълнителни количества, които може и да са вече на нова цена. Но това е в бъдеще", каза Василев. Той обясни, че стъклата ще бъдат подменени до края на седмицата.
 
 
Публикувахте от Ивайло Ч. в Сряда, 26 септември 2018 г.

Старши комисар Иванов обясни, че вероятно става въпрос за повече от един  извършител, тъй като е стреляно по няколко от прозорците на превозното средство.

Извършителите не са задържани. Все още не е ясно и дали става въпрос за умишлено действие или детска игра. Иванов обясни, че в повечето подобни случаи извършителите са непълнолетни и полицията бързо установява самоличността им.