/ iStock/Getty Images
Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 38-годишна жена за измама. Тя взела пари по договор за отдаване на жилище под наем, след което спряла да си вдига телефона. Това съобщиха от обвинение.

На 7 май 2022 г., обвиняемата, с цел да се набави за себе си имотна облага, е заблудила жена, че давайки сумата от 200 лева ще плати капаро по договор за наем и ще може на 4 юни 2022 г. да се нанесе в апартамент в ж.к. „Люлин“ в гр. София.

На 13 май 2022 г. жената дала още 200 лева на обвиняемата, като била въведена в заблуждение, че това е част от капарото по договор за наем на апартамент.

На 15 май 2022 г. тя дала още 80 лева, след като била излъгана, че те ще бъдат използвани за монтиране на ел. табло, което ще бъде монтирано в имота и ще може на 4 юни 2022 г. жената да се нанесе. След това обвиняемата спряла да отговаря на обажданията на пострадалата, която очаквала да се нанесе в апартамента, за който била платила капаро за наем. Имотната вреда е в размер на общо 480 лева.

По случая е започнато разследване. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат обвиняемата като автор на деянието. Разследването е приключило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Делото срещу нея продължава в Софийски районен съд.