/ „Софийска вода“
„Софийска вода“ завърши един от стратегическите си проекти – увеличение на подаваните водни количества в довеждащия водопровод за село Мърчаево.
 
Предвид развитието на региона в последните години, жителите на софийското село често се сблъскваха с безводие, особено през летните месеци, както и с намалено налягане на питейната вода. С подмяната на довеждащия водопровод ще бъдат осигурени необходимите водни количества за захранване на селото и тези неудобства вече няма да бъдат на дневен ред, посочват от дружеството.

село Мърчаево вода
„Софийска вода“

 
Проектът за нов водопровод стартира през изминалата година, когато са подеменени 660 метра тръби, а това лято продължението е с нови 1 600 м. Проектът е на стойност 150 000 лв.
 
„Софийска вода“ планира в следващите 2 години да реализира проект, който да обособи отделно водоснабдяване за Владая и Мърчаево, които към момента се захранват от общ водопровод. По този начин двете населени места ще бъдат напълно независими и значително ще бъде намален рискът от безводие или намалено налягане на питейната вода, посочват още от дружеството.