Районна прокуратура – Самоков наблюдава досъдебно производство, образувано за извършено престъпление за нанесена средна телесна повреда на 27-годишен мъж, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

С постановление на прокурор в качеството на обвиняем е привлечен 46-годишен мъж от Самоков, неосъждан.

Установено е, че в ранните часове на 06.05.2023 г. в махала "Турските гробища“ в Самоков възникнало словесно спречкване между две компании, които се познавали. Причината за него била престой на лек автомобил, който затруднявал преминаването на други превозни средства на пътя.

На подадения звуков сигнал от водача на преминаващата кола пътниците от спрелия автомобил не реагирали. Това станало повод возещите се да излязат и с викове да се запътят към тях. Сред тях бил и обвиняемият, който държейки в ръцете си предмет, наподобяващ брадва, нанесъл един удар в областта на корема на пострадалия.

Пострадалият незабавно бил откаран в МБАЛ Самоков. След проведена оперативна интервенция мъжът е приведен в стабилно общо състояние, без опасност за живота.

Предстои назначаване и изготвяне на експертизи, които ще уточнят вида и характера на нанесеното телесно повреждане, както и средството, с което същата е причинена.

Работата по случая продължава и с разпити на свидетели.
Фокус