/ БГНЕС
Общо 758 тона дървета и клони, прекършени от снега, са събрани и транспортирани до инсталацията за зелени отпадъци „Хан Богров“. Само за двата дни, събота и неделя, те са съответно - 227 тона. Извозени са двойно повече клони, дървета и шума в сравнение с постъпилите за същия период през миналата година. В инсталацията от тях се произвежда компост. Продължава извозването на събраните дървета и клони.

На терен събота и неделя работиха 35 екипа на Столична община, като е създадена организация на всички структури - Столичен инспекторат, дирекция „Аварийна помощ и превенция“, дирекция „Зелена система“, ОП „Паркове и градски градини”, ОП „Столично предприятие за третиране на отпадъците“. Включиха се и доброволци. Общината мобилизира цялата техника на сметопочистващите фирми.

През уикенда се почистваха основни пътни артерии и трасетата на градския транспорт. Извозени са събраните клони от дворовете на детски градини, ясли и училища, както и пред здравни заведения.

Почистени са улици и булеварди в районите от централна градска част - „Средец“, “Оборище”, “Лозенец”, „Възраждане“ и „Триадица“.

Допълнително е създадена организация за почистване и на дъждоприемните шахти по основни улици и булеварди. Почистването на падналите листа се извършва механизирано с мотометачки и ръчно.

Събрани и извозени са пречупените клони и дървета от Северен парк и Западен парк. Почистени са паркове и градини в районите като парк „Дружба“, парк Аерогара, „Св. Св. Петър и Павел“, парк „Овча купел - банята“, парк „100 години София“. Събрани са и пречупените клони в Южен парк -3 част и в Борисовата градина и предстои да бъдат извозени до компостиращите инсталации. През днешния ден ще продължи почистването на парковете „Заимов“, „Надежда“, Южен парк - 2 част и „Мир и дружба“.

Продължава работата по извозване на събрани и паднали клони по бул.“България“, бул.“Ботевградско шосе“, бул.“Цариградско шосе“, както и в районите Изгрев, Сердика, Илинден, Красно село, части от Лозенец и Люлин. Предстои да бъдат извозени и клоните по трасето на трамвайна линия 10, където работи ОП „Управление на общински земи и гори“.
Столична община