Трети ден в градския транспорт в София се пътува по нови правила – билети за време и нови карти. Промените обаче предизвикаха хаос и редица въпроси сред пътуващите. NOVA провери има ли глобени заради новите правила.   

Карти могат да се зареждат както в пункт на Центъра за градска мобилност, така и онлайн - след регистрация. Операторът Петър Симеонов обаче няма карта за градски транспорт и ще му трябва билет – за 30 или 60 минути, който трябва да зареди в карта.

С по-евтината карта - за 80 стотинки, която се зарежда с един билет 30+ или общо 2.40 лв. може да се прикачваме до 29-ата минута. А с билета 60+ на цена от 2.20 лв. можем да се прекачваме неограничен брой пъти до 59-ата минута.

В същия пункт Магдалена Стоянова научава, че дори със заредена карта – я грози нова глоба от 3 лв., ако при качване не я валидира. Ако не разполагаме с такава обаче, на устройството можем да валидираме и дебитна карта. И отново да сменяме превозните средства. Шофьорите също продават билети – но под нова форма и на нова, по-висока цена. Билетът струва 2 лв.
NOVA