След инцидента в завода за боклук, Мария Бояджийска подава оставка
След инцидента в завода за боклук, Мария Бояджийска подава оставка / Sofia Photo Agency, архив
След инцидента в завода за боклук, Мария Бояджийска подава оставка
91585
След инцидента в завода за боклук, Мария Бояджийска подава оставка
  • След инцидента в завода за боклук, Мария Бояджийска подава оставка

Заместник кметът по екология на София Мария Бояджийска е подала оставка, научи Дарик. От пресцентъра на общината съобщиха, че в сряда ще има изявление по темата.

По неофициална информация Бояджийска е посочила лични причини за решението си да напусне поста, който заема от 2006 г. Тя първо стана част от екипа на настоящия премиер в оставка Бойко Борисов, когато беше кмет на София, и продължи да управлява екологията в общината при Йорданка Фандъкова.

Работник в завода за отпадъци в столицата починал след трудова злополука

Вчера стана ясно, че работник в Завода за отпадъци, за който отговаря и самата Бояджийска, е починал след трудов инцидент, а в предприятието тече проверка за условията на безопасност.

Кметът на София Йорданка Фандъкова потвърди, че служител е пострадал по време на работа и, за съжаление, злополуката е с фатален край. Според доклада за инцидента работникът по своя инициатива е използвал стълба, за да почисти една от машините. Такова изискване обаче не е имало.

Директорът на завода за боклук на София подаде оставка

Вчера Фандъкова съобщи още, че заради недобра организация на работата в завода е отстранен директорът Николай Славов. Временно общинското предприятие се оглавява от бившия общински съветник Николай Желев.

Това не е първият път, в който Мария Бояджийска подава оставка. След скандал за бездомни кучета, които нападнаха и нахапаха възвратен човек в квартал "Студентски град", тя изрази готовност да напусне поста, но тогава оставката й не беше приета. Очаква се утре да стане ясно дали столичният кмет Йорданка Фандъкова ще приеме оттеглянето й този път.