В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с притежанието и разпространението на наркотични вещества, проведена в рамките на няколко дни на територията на София, служители на сектор „Наркотици“ в СДВР задържаха петима и иззеха почти килограм марихуана, амфетамин и кокаин.

Спецакция в София, задържаха голямо количество наркотици

На 1 февруари в жк. „Хиподрума“ били арестувани 29-годишна жена и неин връстник. При претърсване в ползваното от тях жилище криминалистите открили 381 грама марихуана и 2.86 грама кокаин, съобщиха от МВР.

Двамата са привлечени като обвиняеми. Наложени са им мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа. На 7 февруари в жк. „Надежда“ е задържан 40-годишен мъж.

При последвал личен обиск и претърсване в дома му са намерени и иззети близо 550 г марихуана. Мъжът е с повдигнато обвинение и наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Задържаха 16-годишно момче с оръжие и наркотици в Казанлък

Същия ден в жк. „Младост“ са задържани жена и мъж. В жилището на мъжа са намерени и иззети 55 пликчета, съдържащи растителна маса и 44 пликчета с амфетамин. С прокурорско постановление мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по чл.346 от НК и му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.