Директорът на болницата не смята, че има умисъл в размяната
Искаме да се реши този казус най-бързо и най-добре за двете семейства с разменените бебета. Това заяви директорът на "Шейново" д-р Румен Велев на брифинг.

"От повече от седмица текат няколко проверки в нашата болница. В момента, в който разбрах за случая, подадох сигнал в полицията. Предвид деликатността на ситуацията, искахме да се запазят личните данни и чувствителната информация, за да се запазят двете семейства, затова нямаше информация по случая. На практика вече биологичните родители са изяснени с ДНК експертизи. Оттук насетне е въпрос на юридическа процедура. В болницата текат още три проверки", обясни той.

Тече проверка в болница „Шейново“ след сигнала за разменени бебета

Бебетата са родени през септември.

"Няма грешка в гривничките. На майката е с бебенце "А", и е дадено бебенце с гривничка "Б". Тези, хора, които са отговорни, ще бъдат наказани. Следствието ще установи кои са. Мисля, че няма умисъл в размяната на децата. Смущаващите факти са няколко. Нито една от двете майки не са обърнали внимание на гривничките, които имат, а при изписването, те не са били сверени. Едната майка си съхранява всички документи", заяви той.

По думите му разминаването се е получило при първото раздаване на бебетата. А според д-р Велев, такъв случай в кариерата си не е имало, дори и като е работил в"Майчин дом".

Той изрази готовност да подаде оставка след като приключи случаят, стига проверките установи процедурни нарушения.