/ БГНЕС
Първата детска градина в столичния кв. “Малинова долина“ отвори врати от днес. Това е една от най-големите градини в София. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

Тя е за 16 групи, разполага с просторни занимални, спални помещения, четири зали за спорт и изкуство, детски площадки за всяка група, спортна площадка на открито, плувен басейн, както и просторен двор.

През вратите на детската градина са пристъпили 86 деца, които са приети на текущо класиране. За първото генерално класиране на 10 май в Информационната система са обявени 40 свободни места за две яслени групи и 190 свободни места за първа, втора и трета градински групи.

Терзиев пожела успех на целия екип на 190-та детска градина. Той отбеляза, че през целия мандат Столичнатa община ще продължи да работи, за да може всяко дете да посещава детска градина и родителите му да са спокойни. Дал е обещание, че след четири години въпросът с липсата на места в градините в София няма да го има. Фокусиран съм заедно с моя екип това да се случи. 

Кметът на София обясни, че за 190-та детска детска градина в кв. "Малинова долина" предстои да се избере име, като предложения могат да дават всички родители чрез кмет на район “Студентски”. 




Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня