Променят движението на обществения транспорт в „Младост” до края на май
Променят движението на обществения транспорт в „Младост” до края на май / снимка: Sofia Photo Agency, архив

От 15 май до 31 декември се въвежда временна организация на движението на обществения транспорт в район „Младост”, съобщиха от Столичната община.

Забранява се движението на превозни средства по лявото платно на бул. „Александър Малинов” между ул. „Филип Аврамов” и ул. „Проф. Александър Теодоров-Балан”. Движението на превозни средства в двете посоки ще се извършва в дясното платно за движение в участъка. Причината е строителството на първия етап от продължението на метрото от станция „Младост 1” до станция „Бизнес парк” в жк „Младост 4”.

Заради въведените промени в организацията на движение, ще бъдат променени маршрутите на автобусите по линии с номера 306 и 413.

В посока жк „Младост 2” автобусите по линия номер 306 ще се движат от ул. „Йерусалим” по бул. „Андрей Сахаров” в посока кръстовището на две нива над бул. „Андрей Ляпчев” и от там до крайната си спирка - двупосочно. Превозните средства ще спират на всички съществуващи спирки.

В посока Централна гара автобусите по линия номер 413 ще се движат от ул. „Атанас Москов” направо по ул. „Проф. Александър Теодоров-Балан”, ул. „Св. Киприян”, по дясната лента при кръстовището на две нива над бул. „Андрей Ляпчев” и оттам по
бул. „Андрей Ляпчев” по маршрута си - двупосочно. Превозните средства ще спират на новоразкритите временни спирки „Естакадата жк „Младост 2”.