Променя се маршрутът на трамваи с номера 11, 19 и автобус 107
Променя се маршрутът на трамваи с номера 11, 19 и автобус 107 / cнимкa: Sofia Photo Agency

Във връзка със строителните работи се спира трамвайното движение от депо "Красна поляна" до последна спирка обръщало "Овча купел", за времето от 4.30 на 1 август до 24.00 часа на 9 септември, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

За този период се забранява движението на пътни превозни средства по бул. "Овча купел" в участъка от ул. "Любляна" до ул. "Коломан". Водачите имат възможност да използват обходни маршрути по ул. "Любляна", Околовръстен път, бул. "Цар Борис III" и ул. "Житница".

Маршрутът на трамвайна линия № 11 се скъсява от кв. "Илиянци" до депо "Красна поляна". Мотрисите по трамвайна линия № 19 в посока кв. "Княжево": ще се движат от гара "София-Север" по маршрута до сп. "Триъгълника", ул. "Габрово", ул.  "Скопие", бул. "Константин Величков", бул. "Александър Стамболийски", бул. "Христо Ботев", бул. "Македония" и по бул. "Ген. Тотлебен" и бул. "Цар Борис III" до кв. "Княжево".

Колите по автобусна линия № 107 в посока "Бояна" ще се движат от ул. "Любляна" по бул. "Никола Петков", бул. "Цар Борис III" и по бул. "Александър Пушкин" по маршрута двупосочно.

Разкрива се временна автобусна линия 11-ТМ с маршрут: от жк "Западен парк" по ул. "Западна", ул. "Кубан", бул. "Възкресение", бул. "Овча купел", ул. "Любляна", бул. "Никола Петков", бул. "Цар Борис III", бул. "Александър Пушкин", обратен завой на пл. "Знаме на мира" и по бул. "Александър Пушкин" по маршрута двупосочно.

За този период ще бъдат променени и светофарните уредби на кръстовището на ул. "Любляна" с бул."Овча купел" и кръстовището на бул. "Цар Борис III" и бул. "Александър Пушкин", съобщиха от "Пътностроителна техника" ЕАД.