/ БГНЕС
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 38-годишна жена, противозаконно присвоила чужди пари. Това съобщиха от обвинението. В периода от 01.10.2017 г. до 02.10.2017 г. в гр. София, в условията на продължавано престъпление с 14 деяния, обвиняемата С.Т. противозаконно присвоила парична сума в общ размер на 43 620 лева.

Обвиняемата била управител на бензиностанция в гр. София и разполагала със достъп до системи за плащане. Тя направила 14 превода на пари чрез система за плащане от сметката на бензиностанцията към депозит по своя игрална сметка, като след това не внесла посочената по-горе сума в касата на бензиностанцията.Управителят на фирмата открил, че в касата не са внесени парите и разговарял с нея. Обвиняемата си признала какво е направила и му обещала, че ще върне цялата сума, но успяла да върне само част от нея и през 2021 г. той подал сигнал в полицията за деянието.

По случая е започнато разследване. В хода са направени експертизи и са разпитани свидетели, които сочат като автор на деянието.

Делото срещу обвиняемата продължава в Софийски районен съд.