Пореден протест срещу строеж върху зелена площ в "Младост"
91181
Пореден протест срещу строеж върху зелена площ в "Младост"
  • Пореден протест срещу строеж върху зелена площ в "Младост"

Отново протести срещу застрояването на зелени площи в столичния квартал "Младост". В социалната мрежа се организира проява тази вечер заради строителната техника и огражденията, които са се появили в градинката до блок 70.

Пред Дарик един от недоволните жители на квартала Лъчезар Болчев заяви, че гражданите няма да пуснат багерите да работят. По думите му в зеленото пространство се планира да се построи блок, въпреки първоначалните нагласи за детска площадка.

Кой печели изборите за кмет на район "Младост" в София?

"Поредният строеж вече се подготвя, слагат се огради, на едно тясно междублоково пространство зад 9-то ОДЗ, зад блок 70 и 71. Ние се организирахме, направихме жива верига. От 10.00 ч. хората мръзнат навън, за да не допуснат багера в тревните площи", обясни Лъчезар Болчев, жител на "Младост".

По думите му там ще се строи жилищна сграда, макар да са били окачени "картинки, че ще се строи детска площадка". "Вече дори се продават в интернет имоти от тази сграда", допълни той.

Новоизбраният кмет на "Младост" Десислава Иванчева написа в социалната мрежа, че подкрепя протеста и такъв е задължително да има.

Кметът на София Йорданка Фандъкова също използва Facebook, за да коментира, че започването на строителство при бл. 70 в "Младост 1", в момент, в който има новоизбран кмет, който обаче още не е встъпил в длъжност, е безпардонно и недопустимо.