Наградите ще получат най-активно включилите се в кампанията училища, които регистрират участие в "Европейския ден на спорта"
на 24 септември (петък) ще се проведе "Европейският ден на спорта в училище".

За най-активно включилите се в кампанията училища, които регистрират участие в "Европейския ден на спорта", дирекция „Спорт и младежки дейности” при Столична община ще осигури допълнителен награден фонд – спортни пособия, съобщиха от общината.

Учители споделиха над 100 добри практики за онлайн обучение

"Европейския ден на спорта в училище" е част от кампанията NowWeMove и "Европейска седмица на спорта #BeActive". Събитията от кампанията NowWeMove са официално подкрепени от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Столична община.

ЕДСУ е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови начини за физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за “принадлежност към училището” на всеки участник.

МОН ще затваря училища, ако не се спазват мерките (ВИДЕО)

Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност, като включването на младите хора и децата в подобен тип инициативи е от изключително значение за изграждането на здравословни навици.

Условията за участие и начин на регистрацияможе да видите ТУК.