/ iStock/Getty images
Столичният общински съвет (СОС), на първото си заседание след лятната ваканция, отложи обсъждането на Наредба за създаване на зони с ниски емисии на вредни вещества в атмосферния въздух на територията на Столична община.

Очаква се наредбата да бъде отново на вниманието на общинските съветници на следващата редовна сесия на СОС, която ще бъде след изборите, на 6 октомври.

Фандъкова отново иска забрана за влизане на старите коли в центъра на София


Целта на наредбата е да се намалят източниците на замърсяване на въздуха в създадени от общината зони с ниски емисии на вредни вещества, като се ограничи движението на моторни превозни средства, категоризирани в екологични групи в определени дни, когато замърсяването на въздуха е най-голямо.
В началото на заседанието председателят Георги Георгиев пожела успех на своите колеги и ги призова за отговорно отношение в оставащата една година до края на мандата.

„Навлизаме в последната година от мандата на този общински съвет. В качеството ни на зрелостници, искрено се надявам да запазим и използваме инерцията и отговорността от края на предходния политически сезон, за да може тази кинетична енергия да заработи в името на по-светлото бъдеще на нашия град", заяви Георгиев.
БТА