/ БГНЕС
От 15 до 30 юни е срокът за подаване на документи за участие в редовните приемни изпити и за класирането в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Кандидат-студентите могат да подават документи онлайн (webpriem.unwe.bg), в регионалните бюра в страната или на място в УНСС (ако са със специални потребности). Редовните изпити ще се състоят присъствено в сградата на университета при спазване на всички противоепидемиологични мерки.

Софийският университет се изкачи със 150 места в световната класация на университетите

Първият изпит е по български език и литература е на 2 юли. На 3 юли е изпитът по чужд език /английски, френски, немски, испански и руски/, на 4 юли - по история на България, и по математика, а на 5 юли - по география на България и по журналистика.

Кандидат-студентите могат да кандидатстват с оценка от матурата, с предварителни изпити или с редовни изпити. Тези от тях, които са се явили и на предварителни, и на редовни изпити, участват в класирането с най-високата оценка, получена на тях.

През новата учебна година УНСС ще приеме стотния си юбилеен випуск. Първокурсниците ще се обучават в 37 специалности, в редовна форма на обучение, в 5 специалности - дистанционно обучение, и 6 специалности с преподаване на английски език.