Организаторите на Луковмарш: Шествие ще има
Организаторите на Луковмарш: Шествие ще има / снимка: БГНЕС, архив
Организаторите на Луковмарш: Шествие ще има
78039
Организаторите на Луковмарш: Шествие ще има
  • Организаторите на Луковмарш: Шествие ще има

Няма официална забрана от нито една институция във връзка с провеждането на Луковмарш на 14 февруари в столицата.

Това обяви един от организаторите на шествието Пламен Димитров.

Той е категоричен, че организаторите няма да се откажат от инициативата си. Според Димитров се води кампания срещу Луковмарш с цел да се накарат институциите да забранят провеждането на шествието.

Пламен Димитров беше категоричен, че нито един път в 12-годишната история от провеждането на шествието не е ставал някакъв проблем, свързан с нарушаването на обществения ред.

По думите му шествието Луковмарш няма нищо общо с ксенофобски нагласи, каквито, по думите му, някои партии се опитват да вменят:

„Внушения за проповядване на ксенофобски идеи и религиозна нетърпимост. Питам, колко ксенофобско може да е едно шествие, на което присъстват гости от Хърватия, Румъния, Италия, Испания, Франция, Белгия, Швейцария и дори Палестина".

Димитров добави, че шествието ще се проведе, както е планирано - от 17:30 при НДК:

„Под абсолютен строй и дисциплина ще почетем достойно генерала, нямаме никакви намерения да създаваме каквито и да било проблеми".

Той обясни и кой според него се опитва да спре Луковмарш:

„Различни етнически и неправителствени организации, които действат под чужда агентурна мрежа. Политическите партии на прехода, които доведоха България до днешната безпрецедентна криза и разруха. Сред тях особено се открояват БСП и ДПС".