Започна строителството на разширението на третата линия на софийското метро под бул.„Владимир Вазов” в район „Подуяне“. Изпълнението на този етап - Лот 1 на Етап 3 от третия метродиаметър, включва трасето ж.к. „Хаджи Димитър” – ж.к. „Левски“, включва три метростанции и е с дължина три км. 

Георги Димитров

Първата копка беше направена на строителната площадка между улиците „Станислав Доспевски” и „Поручик Георги Кюмюрджиев” в близост до храм „Св. Ап. Йоан Богослов”, Столичната община и „Метрополитен” в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, Стоян Братоев, директор на "Мегрополитен", председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, общинските съветници Зафир Зарков, Карлос Контрера, Альоша Даков, Стефан Марков.

Водосвет отслужи Белоградчишкият епископ Поликарп.

Георги Димитров

Най-големият ангажимент, който поех като станах кмет на София, беше да направя така, че строителството на метрото да не спре, каза кметът Фандъкова на откриването.

Тя посочи, че не е било лесно осигуряването на финансирането като първоначалните средства са от бюджета на Столичната община. Кметът каза, че очаква Планът за възстановяване и развитие по-скоро да бъде одобрен, за да бъде подсигурено финансирането. Четиридесет млн. лева са подсигурени и от държавния бюджет за разширението. 

Георги Димитров

Общо 55 км с 50 станции след 3 години ще представлява метрото в София, каза Фандъкова и пожела успех на строителите.
БТА