Мъж загина при пожар в столичния кв. Бъкстон
Мъж загина при пожар в столичния кв. Бъкстон / Sofia Photo Agency
Мъж загина при пожар в столичния кв. "Бъкстон"
61060
Мъж загина при пожар в столичния кв. "Бъкстон"
  • Мъж загина при пожар в столичния кв. "Бъкстон"

Пожар избухна в жилищна сграда на булевард „Братя Бъкстон" в София. Пред блока е открит труп на мъж. Огънят е пламнал около 15 часа в апартамент, който се намира в блок 17, на седмия етаж, в столичния квартал „Бъкстон". От горящия апартамент са се чули и взривове.

Около час и половина по-късно, към 16.30 часа, огънят е потушен от пристигналите на място пет пожарни коли с огнеборци. Жилището е изгоряла почти изцяло.

В апартамента живеело петчленно семейство - 50-годишният Димитър Бакалски, съпругата му на 47 години, двамата им сина, които са на възраст между 20 и 25 години, както и майката на жената, която е била неподвижна, на легло. Според свидетелските показания на съсед съпругата разказала, че се е скарала с мъжа си, след което той е запалил жилището. От огъня са избухнали газови бутилки, които са се намирали в апартамента.

Все още не е ясно дали мъжът сам е скочил от седмия етаж или е бил изхвърлен от взривната вълна.

Различни са свидетелските показания относно това дали цялото семейство си е било вкъщи по време на инцидента. Според някои у дома са били само 50-годишният мъж и болната възрастна жена.

Според съседите мъжът е пиел много и семейството е имало много проблеми.

Причините за пожара тепърва ще се изясняват. Всички версии - от умишлен палеж до късо съединение, са еднакво вероятни. Заключение вероятно ще има утре.

Мъж загина при пожар в столичния кв "Бъкстон"
netinfo