/ БГНЕС
Младежи от Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) ще поставят нова камбана в столичния парк-комплекс "Камбаните" днес. Събитието е по инициатива на Младежкия комитет на СТСБ и техни връстници от Австралия. То е продължение на инициативата "Ек в бъдещето", чието начало бе поставено на 43-ия конгрес на Международната транспортна федерация, който се проведе в София през 2014 г.
 
Тогава млади транспортни работници от 117 държави се обединиха около идеята на младежката организация на СТСБ за възраждане на монумента "Знаме на мира" в Международния парк на децата от света. В рамките на Конгреса и по повод Международния ден на младежта те поставиха нова камбана, символ на надеждата за щастливо и мирно бъдеще на хората по света.
 

БГНЕС


Днес човечеството повече от всякога се нуждае от мир и единение. Затова ще поставим поредната камбана, дарение от Австралийския моряшки синдикат и отново ще отправим нашата молитва за мир и добруване между хората.
 
"Ек в бъдещето" е част от събитията, които се организират от СТСБ и неговия младежки комитет по повод Международния ден на младежта - 12 август.
 

БГНЕС


Международният ден на младежта е обявен с резолюция на ООН през 1999 г., с цел да се подобри диалогът между младежите от различни култури, да се повиши тяхната ангажираност към обществените теми и да се поощрят инвестициите в тях. СТСБ отбелязва деня ежегодно от 2010 г. насам с различни инициативи и събития за младежите в транспортния сектор.