Линейка превозваща пациент с инфаркт е блокирана в центъра на София за близо 20 минути. Толкова време й е трябвало, за да успее да излезе от задънена улица, която била запушена от кола на жена, предаде NOVA.

„Имаше пострадал човек, който беше припаднал. Извикан бе екип на „Спешна помощ”, който се отзова. Точно в този момент една госпожица реши, че може да паркира в нарушение на закона на две педи от линейката и да си пусна аварийните светлини. Заключи колата и си влезе във входа”, разказва Георги Пинев.

Тийнейджъри, свързани с мафията, отвлякоха линейка и заплашиха лекари в Италия

„Направих й забележка, че постъпката й е неуместна, след което повторих, защото тя не изглеждаше да ме е чула. Попитах я дали не й е неудобно. Все пак колата беше спряна така, че при нужда пациентът да бъде вкаран с носилка в линейката, това нямаше как да бъде възможно”, допълва той.

„Бях свидетел на маневрите, които линейката трябваше да прави в продължение на 5 минути, за да излезе и да се отзове на друг последвал сигнал”, казва още Георги.

Катастрофа между такси и линейка в София, има ранени

Това което е направил шофьорът на линейката е да пусне сирените, за да привлече внимание. За щастие, момичето е било в близост и е съобразило, че все пак трябва да дойде да премести колата си, но това е несериозно”, казва Катя Сунгарска, говорил на „Спешна помощ".

Законът е регламентирал, че линейките се движат със сирена, когато отиват към мястото на инцидента или се връщат към болничното заведение, но когато има човек с опасност за живота”, допълва тя.

NOVA