Колаж, публикуван в социалните мрежи, е причината за скандала, при който 15-годишно момче от ирански произход намушка 16-годишен в столичния квартал "Надежда".
 
Нападнатото момче е с опасност за живота. Инцидентът станал около 14.00 ч. на междуетажна площадка на жилищен блок. На мястото незабавно са насочени екипи на полицията и Бърза помощ.

Сигналът е получен в Спешна помощ в 14.10 ч. Шест минути по-късно техен екип е бил на място. Раненият е 16-годишният Християн Сотиров, съобщи NOVA. Той е с множество прободни рани във врата и ръката. Младежът е приет в спешния институт "Пирогов". На момчето е направена животоспасяваща операция, потвърдиха от болницата.

Тийнейджър намушка с нож друг заради публикация в интернет

Нападението било в отговор на унизителен колаж, качен във Facebook, съобщава "24 часа". Автори на подигравката били именно пострадалото момче и негови приятели. Заради това 15-годишният, който е дете от смесен брак, потърсил саморазправата. Той е задържано близо до блока, в който станал кървавият инцидент.
 
"Въобще не ме интересува, че ще ме осъдят, аз съм си защитил моето. Аз и преди исках да ги бия", казва във видео, качено във Facebook, 15-годишният нападател. "Отидох пред техния вход, те ме видяха, влязохме, бам, бам, бам и ги направих на нищо", обяснява младежът.
 

Кадър от появилото се в интернет видео след нападението
screenshoоt/vbox7


Видеото е заснето, преди ученикът да бъде арестуван. Той е гол до кръста, държи ножа в ръце и има следи от кръв по тялото му.

По-късно следобед от "Пирогов" съобщиха, че пострадалото момче остава за интензивно лечение и активно наблюдение в Детската реанимация на спешния институт.