Първи кадри от първия у нас Леден парк в София разпространиха от Столичния общински съвет. Атракцията отваря врати за посетители на 1-ви декември от 17:30 часа в Княжеската градина

Най-голямата на Балканите зимна пързалка е изградена от Столичната община по виенски модел. Целият парк е 7000 кв.м. а ледената площ е 3600 кв.м. Изградени са и ледени алеи с дължина 500 м, а по цялото им протежение има светещи рамки, създаващи празнично настроение. 

„От 1-ви януари до края на сезона деца и ученици от София безплатно ще се пързалят в ледения парк от 9 до 11 часа и безплатно ще се обучават от специалисти в пързалянето с кънки на лед. Нашата идея е да привлечем все повече млади хора към практикуването на зимни спортове в градска среда.“, коментира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Около Ледения парк ще има и коледен базар, за да може знаковото пространство в сърцето на София да се превърне в истинска зимна приказка. 

Леденият парк е изграден по модел на известната ледена пързалка пред сградата на общината във Виена.
Ледената пързалка ще бъде най-голямата на Балканите, като почти цялата площ на Княжеската градина се превръща в огромен леден парк.