Цели 10 коледни базара ще има тази година в София. Леденият парк пък ще бъде открит на първи декември, съобщи председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

Най-красивите коледни базари в Европа

Заедно с директори на общински пазари, той представи програмата и визията за коледните базари в София. По думите му базарите ще бъдат и средища за културни събития.
 

карта коледни базари в София
Столичен общински съвет


На 18 декември започва коледния базар в Южния парк, а на 9-и в парк Възраждане. На 4.12 отваря врати Коледния парк на пл. "Славейков". Коледен базар тази зима ще има и на една от най-романтичните улици в София - ул. "Съборна", а той ще работи още от първия ден на декември. След 20.12 базари ще има и в "Нови Искър", "Герена" и "Северен парк". На 17 декември пък ще има фермерски пазар на Римската стена, който ще премине под мотото "Моято еко Коледа".

Остава и традиционния немския коледен базар в Градската градина, както и коледно изложение на Женския пазар.

Магията на коледния дух завладя Бургас

"Леденият парк е изграден по модел на известната ледена пързалка пред сградата на общината във Виена", обясни Георгиев. Ледената пързалка ще бъде най-голямата на Балканите, като почти цялата площ на Княжеската градина ще се превърне в огромен леден парк, добави той.
БТА