Коледните базари са сред любимите ни места, защото носят толкова празнично настроение, че няма как да не се заредите с положително настроение, пише каналът "Top Of The Tops" във vbox7. Ето и кои са градовете в Европа с най-красивите коледни базари:

Брюж

Разположен в Белгия, този старинен град има удивителен коледен базар. На площада се намират занаятчийски сергии и места за хапване. Можете да се разходите с карета из града, да се пързаляте на ледената пързалка или да похапнете от класическия белгийски шоколад.

Талин

Столицата на Естония е мястото, където за първи път на публично място е поставена коледна елха през 1441 г. Издигната е от търговци и може би това е началото и на първите коледни базари. В стария град можете да се разходите между занаятчийските сергии или да похапнете кървавица с кисело зеле или коледни бисквитки с пипер.

коледни базари
iStock/Getty Images

Копенхаген

В Дания се намира един от най-красивите коледни базари. Освен празничните светлини за коледното настроение допринасят сергиите с греяно вино, датски понички, дървени играчки и традиционни керамични декорации. А парадът на Санта Лучия е музикално шествие, което си заслужава да видите.

Колмар

Готически къщи, калдъръмени улици и средновековни къщи са част от чара на френското градче Колмар, където е разположен красив коледен базар. За празничното настроение допринасят и ледената пързалка и въртележката.

Инсбрук

На площада на красивото австрийско градче се намира коледен базар, който си заслужава да посетите. Красива архитектура, празнични фестивали и разбира се традиционните празнични бухтички, пълнени с кисело зеле си заслужават да бъдат видени и опитани.

коледни базари
iStock/Getty Images

Загреб

На територията на хърватската столица са разположени 25 коледни базара, разпръснати из целия град. Можете да се разходите до ледената пързалка на площад „Крал Томислав“ или по празнично украсените градски алеи.