Катастрофа между кола и маршрутка в центъра на София, има пострадали
Катастрофа между кола и маршрутка в центъра на София, има пострадали / снимки: БГНЕС
Катастрофа между кола и маршрутка в центъра на София, има пострадали
81619
Катастрофа между кола и маршрутка в центъра на София, има пострадали
  • Катастрофа между кола и маршрутка в центъра на София, има пострадали

Седем души пострадаха при катастрофа между маршрутка и лек автомобил в столицата. Инцидентът стана на кръстовището на бул. "Константин Величков" и "Александър Стамболийски". Докато тече разследването по случая, двамата шофьори категорично твърдят, че нямат вина за случая и са преминали на зелен светофар.

Малко преди 09:20 ч. тази сутрин луксозното„Ауди" се движи по бул. „Александър Стамболийски". На оживеното кръстовище с „Константин Величков" шофьорът Милен Георгиев прави ляв завой, когато усеща силен страничен удар от идващата насреща маршрутка:

„Може би щях да избегна инцидента, но имаше разлято масло на самото кръстовище, което ми изигра лоша шега, но почти спрях, след което той ме удари и то почти челно. Нямаше как да избегна удара, почти ме завъртя наобратно. Погледнах маршрутката, видях, че някои от пътниците, които вътре бяха натъпкани, се беше качил направо на челното стъкло",каза Георгиев.

Шофьорът на маршрутното такси номер 35, който не пожела да се представи, обясни, че сред пътниците има свидетели на случая. По думите му жените видели, че той преминава на зелено. При силния удар една от тях буквално се разбива с главата си на предното стъкло на автомобила.

„Минах на зелено, а шофьорът на лекия автомобил тръгна да прави ляв завой и мина на червено. Имам свидетели", допълни шофьорът на маршрутката.

Общо седем жени, които са пътували в маршрутката, бяха откарани за преглед в "Пирогов" без опасност за живота. Само една жена ще остане в болницата. Пациентката е на 48-годишна възраст и е със счупен лакът и контузия на левия крак. В момента я оперират. Останалите пострадали са преминали през спешното отделение на „Пирогов". След подробни прегледи и изследвания те са освободени. При тях не се налага болнично лечение, тъй като имат контузии в областта на ръцете и краката и рани в областта на лицето, които не налагат хоспитализация.

На двамата шофьори са направени тестове за алкохол, които са отчели отрицателни резултати. Кой от тях обаче е нарушил закона и е преминал на червен светофар, тепърва се ще изяснява.

За изминалото денонощие в столицата са станали 136 леки и 4 тежки катастрофи. Един човек е загинал.

Катастрофа между кола и маршрутка в центъра на София има пострадали
netinfo