/ iStock/Getty Images
Завърши ремонтът на ул. „Сашо Николов – Сладура“ пред новата 175-та детска градина в кв. „Кръстова вада“, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Пътното платно в участъка, между ул. „Борис Руменов“ и ул. „Асен Йорданов“, е разширено на 6 метра и са обособени нови асфалтови тротоари. Изградена е нова отводнителна система, монтирани са улични оттоци и е поставено ново енергоспестяващо улично осветление, с нови светодиодни тела и нови конзоли. Частично са подменени съществуващите стълбове.

С ремонта и разширението на ул. „Сашо Николов – Сладура“ е осигурена модерна инфраструктурна връзка с новата детска градина, която е пусната в експлоатация преди половин година.

В момента се реконструира и участък от ул. „Флора“ в кв. „Манастирски ливади – Изток“ и която също осигурява връзка с детската градина, която Столичната община строи там, съобщават от общинския пресцентър.

През есента на миналата година, Столичната община въведе в експлоатация чисто новата сграда за детска градина за шест групи. Тя е филиал на построената през 2014 г. детска градина 175 в кв. „Витоша“.
БТА