Избраха постоянен директор на Класическата гимназия
Избраха постоянен директор на Класическата гимназия / снимка: БГНЕС, архив

Изпълняващата длъжността директор на Националната гимназия за древни взици и култури Мариела Папазова от днес е вече редовно на поста.

Това съобщиха от министерство на културата, под чиято шапка е училището.

Папазова изпълняваше длъжността от юли 2012 г. На конкурса, чиято последна фаза беше днес, Мариела Папазова е събрала най много точки, следвана от Емилия Карабоева и Орлин Йорданов.

Предстои министърът на културата Вежди Рашидов да издаде заповед, с която да назначи директора за срок от 4 години. Училището беше раздирано от скандали през изминалата учебна година. Заради ремонт на сградата на школото на ул. „Баба" в кв. „Модерно предградие", училището беше преместено в сградата на бившето 13 СОУ до Женския Пазар.

Когато ремонтът приключи и училището трябваше да се върне в „Модерно предградие" обаче, част от учениците и родителите бяха недоволни и настояха то да остане в центъра на София. Стигна се до компромис от страна на Министерство на културата - учениците се върнаха в ремонтираната с европейски пари сграда на улица „Баба", а сградата на 13-то училище се превърна във филиал на Класическата гимназия.