детска градина
детска градина / iStock
Изграждането на нов корпус към сградата на 41 Самостоятелна детска ясла (СДЯ) в "Люлин 1" започва следващата седмица, съобщи зам.-кметът на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов, цитиран от Столичната община на сайта на общината.

Разширението ще е за четири групи деца, с което общият капацитет на детското заведение ще достигне 200 места (10 групи) за деца до тригодишна възраст. 

В двора на яслата ще бъдат обособени и четири нови площадки за игра към сега съществуващите шест, за да може всяка група да си има свое място за забавления на открито.

Компенсират родителите на деца до 3 г., които не са приети в ясли и градини

В общинския терен, където се намира детската ясла, са разположени още Детска градина №101 "Ябълкова градина", в която се отглеждат и възпитават осем групи деца от три до шестгодишна възраст, както и един от трите общински Комплекса за детско хранене. 

При изграждането на новата сграда строителната площадка ще бъде напълно обезопасена, така че детското заведение да бъде изолирано. Очаква се работата по разширението на 41 СДЯ да приключи до края на 2023 г.